Frisk och hållbar

Att vara i form är avgörande för att förebygga skador och sjukdomar. Vi fokuserar på balanserad och rätt fysisk träning för att få hållbara aktiva hundar.Träningen är värdefull för alla


Genom att träna hunden fuktionellt stark förebygger du för skador och kan förlänga din hunds liv.


Vi erbjuder roliga aktiviteter där du tränar hunden både fysiskt och mentalt. Perfekt för familjehunden som söker nya utmaningar men också som förberedande träning inför jaktsäsongen, förbättra hundens styrka på agilityplanen, förbättra hållningen på hunden i lydnadsprogrammet, inför arbetet i dragselen eller för att skapa uthållighet i spårarbetet. 


Genom styrketräning så minskar vi inte bara risken för skador och sjukdomar utan ger även hunden möjlighet till avreaktion och stressreducering. Träningen stärker erat samarbete, ökar hundens självkänsla och självförtroende och ger hunden mod och nyfikenhet att våga prova nya saker.   

Varför styrketräning?Genom att träna upp hundens grundstyrka, balans och koordination stärker vi hundens kropp och ger ökad muskelkontroll vid belastning. Om stabiliserande muskler inte finns eller är otränade hittar hundens kropp på olika strategier för att kompensera sina rörelser vilket leder till att risken för förslitningsskador ökar. Skaderisken ökar också avsevärt när hunden inte har koll på sin kropp. 


Balans och koordination tränar vi genom att aktivera dom små musklerna som stabiliserar leder och skelett. Om  hunden har en dålig balans är det dom stora muskelgrupperna i hundens kropp som måste kompensera vilket kan leda till spända muskler och sträckningar. 


 
 
Fördelar med träningenDet är en träning som passar alla hundar, ju yngre desto bättre. Valpar och unghundar ska inte styrketräna men även dom har nytta av träningen då vi bara övar teknik att använda sin kropp på ett sunt sätt. Träningen individanpassas efter hundens nuvarande grundfysik, ålder, exteriör och aktivtetsmål.


Den här träningen ger inte bara hunden ett aktivare och friskare liv utan den ger även hunden

- Uthållighet

-Självkänsla 

- Självförtroende 

- Stresskontroll

- Fokus

- Mod att kliva utanför sin komfortzon